Web Analytics Made Easy - Statcounter

طاهری گفت: برای رفع مشکل نم‌زدگی دیوار مسجد جامع اصفهان اقدامات فنی لازم توسط این اداره‌کل انجام شد اما فرسودگی شبکه فاضلاب مانع نتیجه بخش بودن این اقدامات بازدارنده شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان: «ناصر طاهری» با بیان این که برای رفع این مشکل به همکاری شرکت آب و فاضلاب نیاز است،  تصریح کرد:  بنای تاریخی مسجد جامع اصفهان در 2 دهه گذشته با این مشکل مواجه شده و نم‌زدگی قسمت‌های پایین دیوارهای بخشی از این بنا موجب از بین رفتن زیبایی بصری این قسمت‌ها شده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

معاون حفظ و احیای بناهای اداره کل میراث‌ فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان بیان کرد: برای جلوگیری از نفوذ رطوبت، آسفالت کوچه‌های مجاور بنا را برداشتیم و به جای آن با مصالح مناسب کف‌سازی کردیم تا با انجام تنفس خاک در این قسمت‌ها از نفوذ رطوبت به پایه‌ها  و قسمت‌های پایین بنا جلوگیری شود.

 

وی با اشاره به سطح مسجد جامع اصفهان از کوچه‌های مجاور این بنا پایین‌تر است گفت: شیب‌بندی به منظور هدایت آب‌های سطح برای جلوگیری از نفوذ به این بنای تاریخی از دیگر اقدام‌هایی بود که انجام دادیم.

 

وی با اشاره به‌ اینکه این اقدام‌ها تاثیر بازدارندگی زیادی در رطوبت این بنای تاریخی داشته است، تصریح کرد: به دلیل فرسودگی شبکه فاضلاب محل، این مشکل بطور کامل برطرف نشده است و در مکاتباتی که با اداره شرکت آب و فاضلاب اصفهان انجام داده‌ایم ترمیم این شبکه را  خواستار شده‌ایم.

 

طاهری افزود: مسجد تاریخی امام اصفهان  در سالهای گذشته با چنین مشکلی مواجه بود و دچار نم زدگی شده بود اما با همکاری شرکت آب و فاضلاب استان، شبکه فاضلاب اطراف بنا که دچار فرسودگی شده بود ترمیم شد و مسجد امام از نم‌زدگی رهایی یافت.

 

معاون حفظ و احیای بناهای اداره کل میراث‌ فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری  اصفهان با اشاره به اینکه دیوارهای مسجد جامع اصفهان از چندین سال قبل درگیر نم‌زدگی شد، اظهار داشت: طی این مدت مکاتبات زیادی را با شرکت آب و فاضلاب اصفهان انجام داده‌ایم و همچنان منتظر اقدام آنها هستیم.

 

وی اضافه کرد: نم‌زدگی دیوارهای مسجد جامع اصفهان گرچه اکنون تهدید جدی برای این بنا به شمار نمی‌آید اما چنانچه برطرف نشود و این روند ادامه یابد برای این بنای تاریخی مخرب خواهد بود و به تهدید جدی تبدیل خواهد شد.

 

مسجد جامع عتیق اصفهان که در سال ۱۳۱۰ با شماره ۹۵ در فهرست آثار ملی ایران جای گرفت، شاهکار بی‌نظیری از معماری اسلامی است، این بنا در میدان قیام، سبزه میدان، خیابان ‌هارونیه واقع شده است.

 

کاوش‌ها قدمت این مسجد را به صدر اسلام نسبت داده اند که ابتدا ابعاد آن کوچکتر و از نظر جهت قبله با مشکلاتی مواجه بود تا اینکه در سال ۱۵۶ هجری طرح نخست مسجد به شکل بومسلمی یا شبستان ستوندار ساخته شد که محراب و بخش بزرگی از دیوار قبله مسجد قدیمی در زیر کف شبستان جنوبی مسجد کنونی یافت شده است. سوی قبله مسجد قدیمی با سوی قبله کنونی ۲۰ تا ۳۰ درجه اختلاف دارد.

 

در اوایل قرن سوم هجری قمری، این مسجد کهن ویران شده و بر ویرانه‌های آن مسجدی بزرگ‌تر نزدیک به ده جریب ساخته شد، در روزگار آل بویه بخش‌هایی به ساختمان مسجد اضافه شد، اما در سده پنجم و ششم (پس از آتش ‌سوزی سال ۵۱۵ هجری قمری ) مسجد به چهار ایوانی تبدیل شد.

 

انواع کاشی‌کاری های منقش به اشعار نظامی و معرق پیش از اسلام، گچبری از دوران ساسانی، انواع سفال و شیشه با رنگ‌های آبی، زرد و قرمز با روکش طلا متاثر از هنر ساسانی در کند و کاوهای این مسجد به دست آمده است.

 

مسجد جامع اصفهان محراب‌های متعددی دارد که مهمترین آن در ضلع شمالی ایوان غربی در شبستانی که به وسیله اولجایتو فرمانروای ایلخانی ساخته شد قرار دارد. این محراب نمونه نفیسی از تزئین گچبری است و در دو سوی تورفتگی تاق‌دار آن دو ستون کوچک تعبیه شده و کمان نوک تیزی بالای آنها را به هم متصل می‌کند.

 

منبع: ایرنا    

پایان پیام/500

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد راهپیمایی 13 آبان 13 آبان شیراز کانون های فرهنگی هنری مساجد نماز جمعه هفته وحدت ظهور امام زمان عج هفته وحدت خبرگزاری شبستان مسجد جامع اصفهان مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۴۴۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح تعویض کنتورهای فرسوده در استان مرکزی

مدیرعامل شرکت آبفای مرکزی از اجرای طرح تعویض کنتورهای فرسوده در استان مرکزی خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حشمت‌الله عباسی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اصلاح و بازسازی شبکه توزیع اب شهر خمین اظهار داشت: کنتور‌های فرسوده مشترکین آب، یکی از عوامل مهم در افزایش میزان آب بدون درآمد است. در این راستا 150 عدد کنتور خراب مشترکین خمین در راستای مدیریت مصرف آب تعویض و به‌روزرسانی شد.

وی افزود: با توجه به افزایش تعداد حوادث پیش آمده بر اثر فرسودگی شبکه آب و همچنین تغییر قطر لوله به دلیل افزایش مصرف آب‌ و در راستای تاب‌آوری در شرایط بحرانی و افزایش قدرت مانور و بهبود فشار شبکه نیز 550 متر از شبکه توزیع آب شهر خمین اصلاح و توسعه یافت.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی از واگذاری بیش از 3 هزار فقره انشعاب جدید فاضلاب در استان مرکزی خبرداد و گفت: شرکت آبفای استان مرکزی 197 هزار مشترک فاضلاب را تحت پوشش خدماتی خود دارد، به طوری که 3 هزار و 316 فقره  انشعاب جدید فاضلاب طی سال گذشته در  استان مرکزی به مشترکان واگذار شد. 

عباسی تصریح کرد: امسال نصب و واگذاری 4 هزار فقره انشعاب دیگر در استان در دست اقدام است. این در حالی است که نصب انشعابات فاضلاب به تناسب پیشرفت و توسعه خطوط انتقال فاضلاب در استان مرکزی ادامه دارد.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • افت فشار و کمبود برق مانع پیش روی توسعه اقتصادی تیران
  • کمبود برق مانع توسعه اقتصادی تیران شده است
  • اجرای طرح تعویض کنتورهای فرسوده در استان مرکزی
  • حیدرآباد؛ اصفهانی نو در قلب هندوستان
  • رفع اتفاقات شبکه آبرسانی روستاهای شهرستان خوی
  • راهکارهایی برای به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور
  • توسعه ۱۷ کیلومتری شبکه و خط انتقال فاضلاب در استان قزوین
  • ایمن سازی زیست محیطی حاشیه رودخانه کرج
  • سریال مشاور و روایتی از باز کردن کلاف‌های پیچیده زندگی
  • ۱۱۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب استان قزوین شست‌وشو شد