Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@00:21:07 GMT

«ابوحمزه» یادگار ۷٠ ساله در مسجد جامع اصفهان

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۴۱۷۸۹

«ابوحمزه» یادگار ۷٠ ساله در مسجد جامع اصفهان

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، زمزمه‌ دعای ابوحمزه در سحرگاه ضیافت الهی، تو را به آغاز خودت می‌برد، به خویشتنت می‌شناساند و غفلت‌ها، ذنب‌ها، سستی‌ها و تندروی‌ها را نشانت می دهد و از چشم پوشی‌ها، چوب‌کاری‌ها، صفح و صفا می‌گوید.

این دعا صدای عذرها را در درونت در می‌آورد، گره‌های روح را می‌گشاید، یأس‌ها را شکسته و امید را در وجودت به جوانه می‌نشاند؛ راه طلب را نشان می‌دهد و تو را رها می‌کند در خواستن‌ها.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دعای ابوحمزه در درونت جریان می‌سازد ،جریانی از نیاز، طلب و بخشش؛ تو را آرام نمی‌کند و  برای همین است که وقتی زمزمه می‌کنی خالی نمی‌شوی بلکه پر می‌شوی و خودت را با آن می‌یابی و همچنین خودش را.

دنبال نور می‌روی که اگر نور نبود، خودت را نمی‌دیدی؛ تو با او خودت را می‌بینی، پس اوست که تورا به خویش می‌خواند که در نور نمانی واز نور دور نمانی چون از نور ماندن تاریکی است و در نور ماندن کوری؛ باید با نور نگاه کرد، نه آنکه به نور نگاه کرد، زمزمه کن که من با تو ،تو را شناختم وحتی خودم را با تو دیدم.

 ای معبودم ،ای بزرگم، اگر مرا در برابر ذنب‌ها و جرم‌ها مطالبه کنی، من تورا با عفوت مطالبه می‌کنم؛ اگر مرا با پستی و فرومایگی‌ام بگیری، تو را با کرامت و لطفت خواهم گرفت؛ از تو می‌خواهم تمام دلم را برای خودت پرکنی تا به سوی غیرتو نروم.

در آستانه هفتادمین سال برگزاری دعای ابوحمزه یادگار مرحوم حجت الاسلام مهدی مظاهری در شهر اصفهان، حجت‌الاسلام علی دیانی، از پیشکسوتان برگزاری دعای ابوحمزه در اصفهان، در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار داشت: مؤسس جلسات دعای ابوحمزه در اصفهان، مرحوم حجت الاسلام مهدی مظاهری بود و با توجه به سالی که خودش می‌گفت، امسال هفتادمین سال برگزاری است.

رهبر معظم انقلاب: مجلس دعای کمیل و ابوحمزه از جمله یادگاری‌های معنوی شهر اصفهان است

وی با بیان اینکه از هفتادسال گذشته مرحوم مظاهری دعای کمیل را در شب‌های جمعه و بعد از مدتی دعای ابوحمزه را در شب‌های ماه رمضان برگزار می‌کرد، افزود: رهبر معظم انقلاب هم به این جلسات علاقه‌مند بودند و به آن ابراز محبت داشتند و در پیامشان به مناسبت رحلت حجت‌الاسلام مظاهری، به این تعبیر زیبا که، مجلس دعای کمیل و ابوحمزه از جمله یادگاری‌های معنوی شهر اصفهان است، اشاره  داشتند.

دیانی درباره شکل‌گیری جلسات دعا ابوحمزه یاد آورشد: شروع این جلسات از سحر جمعه‌ای دور یک کرسی در یک اتاق آغاز شد و بعد از آن، به حیاط منزل او گسترش پیدا کرد؛ مدتی بعد حیاط منزل گنجایش نداشت و جلسات به مسجد عصاری و پس از آن به مسجدی بزرگ‌تر منتقل و نهایتا مجلس دعای کمیل و ابوحمزه به تخت فولاد در تکیه کوهی انتقال داده  شد، جایی که الآن گلستان شهدا است.

این پیشکسوت برگزاری دعای ابوحمزه با یادآوری اینکه دعای ابو حمزه ده‌ها سال قبل از انقلاب و بعدآن در گلستان شهدا برگزارشد، توضیح داد: خصوصیت بارز مجالس دعای کمیل ودعای ابوحمزه ،به غیراز دعا و مناجات، نصیحت و تنبه بود؛ بسیاری از افراد که در اثر فضای آلوده زمان طاغوت به گناه مبتلا می‌شدند در مجالس دعا متنبه می‌شدند و افرادی بودند که نامه می‌نوشتند یا حضوری نزد مرحوم مظاهری می‌آمدند و اعلام می‌کردند که از برکت مجالس دعای شما متاثر و متنبه  شده‌ایم .

از جلسات دعای ابوحمزه تا تأسیس مدرسه و دانشگاه

وی درباره برکات این جلسات در زندگی مردم گفت:  جلسات دعای ابو حمزه، خدمات اجتماعی فراوانی هم داشت و مراکز مختلف خیریه در کنار آن تاسیس شد مانند انجمن مددکاری ویژه ایتام، انجمن ام اس برای کمک به بیماران ام اس، تأسیس دارالقرآن کریم  که هم اکنون حدود ۱۳۰ شعبه در شهر اصفهان و حدود ۳۰ شعبه در استان اصفهان دارد، دانشگاه معارف و عترت(ع) که بیش از هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل هستند، هشت مدرسه غیر انتفاعی و هم چنین صندوق خیریه جهیزیه صاحب‌الزمان (عج) و مراکز خیریه به برکت این  جلسات دعا شکل گرفته است.

دیانی ادامه داد: زمانی که حجت‌الاسلام مظاهری از دنیا رفت بعضی از خانواده‌ شهدا، از بازماندگانش تقاضا کردند که او را در گلستان شهدا به خاک بسپارند و دلیل‌شان این بود که فرزندان ما با تشویق‌های او برای دفاع مقدس می‌رفتند و به جا است که در کنار شهدا به خاک سپرده شود؛ در نهایت همان‌جایی که جلسات دعا  برگزار می‌شد یعنی در جوار شهدا دفن شد.

پیشکسوت جلسات دعای ابوحمزه در خصوص ارتباط شهدا با مجالس دعا بیان داشت: شهدایی مثل شهید ردانی پور از علاقه‌مندان  به مجالس دعای کمیل وابو حمزه بودند همچنین سردار حجازی نیز از افرادی بود که در این مجالس بزرگ شد؛ بسیاری از شهدا و سرداران شهید در مجالس دعای آقای مظاهری شرکت می‌کردند.

هرکس در جبهه چیزی کم دارد، خود را به مجلس دعای حاج آقای مظاهری برساند

وی درباره تاثیر این جلسات در دوران دفاع مقدس اظهار داشت: درهشت سال دفاع مقدس هم از مجالس دعای ابوحمزه کمک‌های مادی زیادی جمع‌آوری و برای جبهه‌ها ارسال می‌شد و در این باره آیت‌الله حسناتی می‌گفتند«در دوران دفاع مقدس بین فرماندهان جبهه معروف بود هرکس در جبهه چیزی کم دارد،کافی است خود را به مجلس دعای حاج آقای مظاهری برساند.»

دیانی در پاسخ به اینکه آیا مجالس حجت‌الاسلام مظاهری منشا رخدادهای سیاسی بوده است بیان کرد: قبل از انقلاب یکی از پاتوق‌های جوانان انقلابی، مجلس دعای ابوحمزه و دعای کمیل بود؛ زمانی که انقلاب شد بسیاری از انقلابیون و حتی بعد از انقلاب بسیاری از کسانی که مسؤولیت‌های مهم کشوری داشتند پرورش یافتگان همین مجالس بودند.

پیشکسوت جلسات دعای ابوحمزه ادامه داد: در آن زمان مهم‌ترین تجمعات دینی، تجمعات مردم در مجالس دعا بود و اتفاقات تاریخی در این مجالس رقم خورد برای مثال در این مجالس اعلامیه هایی که از طرف امام(ره) صادر می شد در موقعی که چراغ ها را برای عزاداری خاموش می کردند بین مردم پخش می شد.

وی با تأکید بر اینکه حکومت طاغوت هم از این حرکت‌ها خیلی خشمگین بود، ادامه داد: در جریان واقعه پنج رمضان که مردم در خانه آیت الله خادمی تجمع کردند و پس از آن تیراندازی شد، مرحوم مظاهری در جلسه دعای ابوحمزه اعلام کرد بروید و برای مجروحین خون بدهید و این دستور ساواک را خیلی عصبانی کرد به همین خاطر او را در ماه رمضان دستگیر و به زندان فرستادند و مدتی هم به خاطر همین جریانات جلسات دعا در اصفهان تعطیل شد اما تعطیلی  جلسات زمینه ساز ایجاد انقلاب شد.

دیانی درباره ادامه جلسات دعای کمیل و ابوحمزه پس از رحلت حجت‌الاسلام مظاهری گفت: مرحوم  مظاهری می‌فرمود همه کارهای خیری که انجام داده‌ایم به برکت همین دعای ابوحمزه و دعای کمیل است؛ او این جلسات را مؤثر می دانست به شدت علاقه‌مند بود ادامه پیدا کند و در همین راستا به فرزندان و بازماندگانش سفارش کرده بود جلسات در اصفهان ادامه داشته باشد. این جلسات آنقدر باشکوه و موثر بود که مقام معظم رهبری هم در پیام شان اشاره داشتند، امیدوارم که این جلسات در اصفهان ادامه داشته باشد.

پیشکسوت جلسات دعای ابوحمزه در ادامه افزود: این جلسات فقط در کنار دعا، بصیرت و تنبه معرفت‌افزایی هم بود یعنی افراد با معارف دینی آشنا می‌شدند و معرفت دینی‌شان بالا می رفت؛ جلسات  به شکلی اداره می‌شد که مردم نه تنها خسته نمی‌شدند بلکه نشاط معنوی هم پیدا می‌کردند.

وی یادآور شد: یکی از علمای اصفهان نزد آیت‌الله مصباح یزدی  یادی از حجت‌الاسلام مظاهری کرده بود و ایشان گفته بودند برکاتی که شما دارید از توسلات حجت‌الاسلام مظاهری به امام زمان(ع) در جلسات دعایشان است.

خواب دیدم که امام زمان(عج) همراه حجت‌الاسلام مظاهری آمدند و به من گفتندخوب شده‌ام!

دیانی با تأکید بر اینکه مرحوم مظاهری تاکید داشت در مشکلات و سختی‌ها این جمله را بگویند المستغاث بک یا صاحب الزمان(عج )، تصربح کرد: فردی سال‌ها قبل نامه‌ای نوشته بود و در آن بیان کرده بود مادرم بیمار شده بود اما در آن سال‌ها امکانات پزشکی نبود وپزشکان گفتند نیاز است برای رفع بیماری او را به کشور انگلستان ببرم.

پیشکسوت جلسات دعای ابوحمزه ادامه داد: مقدمات سفر را فراهم کردیم و مادر را برای درمان به انگلستان بردیم؛ مادرم مقید به شرکت در جلسات دعای حجت‌الاسلام مظاهری بود و جمله استغاثه به امام زمان (عج) را در طول سفر بسیار تکرار می‌کرد؛ روز قبل از عمل مادرم اصرار کرد که نیازی به عمل ندارم و خوب شده‌ام و تعریف کرد خواب دیدم که امام زمان(عج) همراه آقای مظاهری آمدند و به من گفتند خوب شده‌ام، پس از آن پزشک با معاینه‌ای که انجام داد گفت دیگر نیازی به عمل نیست و داروها اثرکرده است.

وی در پایان تصرح داشت: مهم‌ترین مطلبی که می‌توانم عرض کنم این است که مردم شهرهای مختلف کشور حتی کشورهای دیگر و مخصوصاً روحانیون از روش حجت‌الاسلام مظاهری الگو و درس بگیرند و در شهرهای خودشان از این جلسات برگزار کنند؛ سال گذشته یکی از علمای قم به جلسات دعا دعوت شد و به قدری علاقه‌مند شد که امسال با همکاری حوزه علمیه قم در مسجد امام حسن عسکری(ع ) نزدیک حرم حضرت معصومه(س) مجلس دعا را برگزار می‌کنند.

انتهای پیام/۶۳۱۲۵

منبع: فارس

کلیدواژه: ماه رمضان دعای ابوحمزه اصفهان حجت الاسلام مظاهری دعای ابوحمزه مرحوم مظاهری آقای مظاهری شهر اصفهان مجالس دعای مجلس دعای امام زمان دفاع مقدس مجالس دعا مجلس دعا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۱۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 آژیر قرمز در اصفهان/ فرونشست به آثار باستانی هم رسید+ عکس

به گزارش خبرآنلاین، آژیر قرمز برای شهری که تمام هویتش را از میراث ملموس و ناملموس خود می‌گیرد، روشن شد.

دنیای اقتصاد نوشت: فرونشست اصفهان تا آنجا پیش رفت که حالا به میراث عظیم چند صد ساله و بلکه ۲۰۰۰ ساله اصفهان رسید و ترک‌ها با سرعت بر روی دیواره‌ها و سقف بناها پیش می‌روند. اصفهان که یکی از توریستی‌ترین مقاصد گردشگری کشور محسوب می‌شود، باید دید با قرار گرفتن در این چالش بزرگ، به مرگ توریسم و اقتصاد این بخش نزدیک می‌شود؟

بحران آب به‌واسطه برداشت های بی‌رویه چه در حوزه کشاورزی و صنعت و چه در حوزه گردشگری و ساخت و سازهای بی‌رویه، این میراث جهانی را به سکانس آخر رسانده است.

زاینده‌رودی که زمانی به زنده‌رود شهرت داشت، حالا به کمترین میزان خود رسیده و آب‌های زیرزمینی و سفره‌ها خالی از آب شده‌اند.

آبیاری‌های غیراصولی در بخش کشاورزی و توسعه بیش از حد صنایع، بلای جان اصفهان و میراث کهنش شده است.

خشکسالی، آلودگی هوا و محیط زیست، فرونشست، مهاجرت و حتی نزاع‌های قومی همه ناشی از عدم مدیریت برای مصرف آب است، که زنگ خطر را برای اصفهان روشن کرده است.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899508

دیگر خبرها

  • امدادرسانی به سه بانو حادثه غرق شدگی در اصفهان و فلاورجان
  • به اجرای طرح ۲۰ ساله آبرسانی ۴۱ روستا در بخش کرون رسیدگی شود
  • اسکن محوطه کمرزرین اصفهان انجام شد/ تلاش برای آغاز فصل دوم کاوش
  • گسترش جلسات سنتی قرآن کریم در حرم مطهر رضوی
  • حیدرآباد؛ اصفهانی نو در قلب هندوستان
  • آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید
  • آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید+ عکس
  •  آژیر قرمز در اصفهان/ فرونشست به آثار باستانی هم رسید+ عکس
  • راهکارهایی برای به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور
  • ماجرای طعم شیرین آخرین دعای کمیل شهید زین الدین